Voorgaande Nieuwsflitsen

Nieuwsflits BewOGEN

Nieuwsflits 09

Nieuwsflits Afscheid Daniëlla

Nieuwsflits 08

Nieuwsflits 07

Nieuwsflits 06

Nieuwsflits 05

Nieuwsflits 04

Nieuwsflits 03

Nieuwsflits 02

Nieuwsflits 01

Recente artikels

Nieuws

De heropleiding herneemt Grease!

Geschreven op in de categorie Heropleiding.

De heropleiding herneemt Grease!

Op de Heropleiding loopt veel talent rond: zangers, acteurs, muzikanten, dansers, schrijvers, poëten, noem maar op! Om al deze talenten eens in de spotlights te zetten, werd er een voorstelling in elkaar gestoken met-, door en voor onze blinden en slechtzienden.

Als verhaallijn kozen de leerlingen de Amerikaanse film Grease. Een liefdesverhaal dat zich ook afspeelt op een school en waarin gezongen en gedanst wordt. Er werd gekozen om een film én live voorstelling te combineren. Alle scènes worden gefilmd en gemonteerd door een professionele filmploeg tot één film met onze blinde en slechtziende acteurs.

Tijdens de vertoning zal de film worden afgewisseld met live performances. Onze leerlingen zingen de bekende Grease klassiekers "You're the one that I want" en "Summer Nights".
Ook de groep anderstalige nieuwkomers bereidt Nederlandstalige liedjes voor zodat ook zij, als nieuwelingen, hun talent kunnen laten zien en horen.
Op deze manier oefenen de leerlingen niet alleen hun talen, maar ook expressie, schrijfkunsten en decoratie.
Het is de eerste keer dat de leerlingen meedoen aan een musicalvoorstelling waarbij zij zelf het scenario schrijven, het decor maken en natuurlijk ook acteren en zingen.


Op 5 juni speelde de Heropleiding deze voorstelling voor hun medeleerlingen.
Wegens succes wordt de voorstelling hernomen op maandag 25 juni: aanvang om 17.45u, start van de voorstelling om 18.00u. Tickets via laura.van.alphen@demarkgrave.be