Voorgaande Nieuwsflitsen

Nieuwsflits BewOGEN

Nieuwsflits 09

Nieuwsflits Afscheid Daniëlla

Nieuwsflits 08

Nieuwsflits 07

Nieuwsflits 06

Nieuwsflits 05

Nieuwsflits 04

Nieuwsflits 03

Nieuwsflits 02

Nieuwsflits 01

Recente artikels

Nieuws

Dag van de vrijwilliger

Geschreven op in de categorie Vrijwilligers.

Slideshow slide 1 van actief.

Foto van een daguitstap in Boom

Foto van het bezoek aan de plantentuin in Meise

Foto van een bezoek aan Planckendael

Foto van de daguitstap in Gent, groep in een bootje

Foto van Nordic Walking in Oostende

Foto van tandemmers die wuiven

Maandag 5 december dag van de vrijwilliger!

De Dagondersteuning is een organisatie die maar pas een gezicht krijgt omdat tal van vrijwilligers zich er elke dag voor inzetten.  Of het nu de dva, de wna, het fietsen, het winkelen of de (meerdaagse) uitstappen betreft: zonder dat niet elke keer een vrijwilliger het beste van zichzelf geeft, lukt het niet.

Naar aanleiding van de vrijwilligersdag heeft Paul Janssens een prachtig boek gemaakt. Omdat 1 beeld zo veel meer zegt dan duizend woorden, en omdat Paul de aangewezen man is om ons in die beeldtaal in te wijden. Paul is de vader van Pieter (een cliënt van de dagondersteuning) en volgt ons al jaren als fotograaf op de voet. Als geen ander neemt hij in zijn nieuwe boek ‘twee ogen voor vier voeten’ de rol en de betekenis van de vrijwilliger in De Markgrave onder de loep. Door zijn ervaren blik zien wij niet louter de beelden, maar ook en vooral de emotionele meerwaarde van de wisselwerking tussen vrijwilligers en blinden/slechtzienden. Je kan het boek inkijken bij de Dagondersteuning. Kom dat zien!

Onze jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst was dit jaar op 25 november. We maakten het ons toen gezellig naar aanleiding van de uitzending van Radio Gaga (over de Markgrave) die we samen bekeken.